Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Στα πρότυπα του Financial Fair Play της UEFA, οι ΠΑΕ υποχρεούνται στις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 και ΙΟΥΝΙΟΣ 2016) να υποβάλουν στοιχεία όπως ακριβώς ισχύει για την διαδικασία αδειοδότησης για την ύπαρξη οφειλών. Οι κατηγορίες οφειλών παραμένουν ίδιες με την διαδικασία αδειοδότησης, ήτοι:
  • ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

  • ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ

  • ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

  • ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ.
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2105 (Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ την έχει περάσει, αλλά έχει αποτύχει)
Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα υπάρχει προειδοποίηση.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 (η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ την έχει περάσει, αλλά έχει αποτύχει)
Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται απαγόρευση μετεγγραφών για την περίοδο του Ιανουαρίου 2016 ώστε να μην δημιουργηθούν νέες οφειλές. Θα επιτρέπεται αποκλειστικά η εγγραφή ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.
ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα).
ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα) συν την αυτονόητη απόρριψη της άδειας με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΣΗ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Σε περίπτωση εκ νέου ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.
Το δεύτερο στάδιο επιτήρησης παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία. Έτσι όπως είναι δομημένο απευθύνεται στους κατά συρροήν παραβάτες. Δεν μπορεί να προβλεφθεί το πότε μια ΠΑΕ δεν θα είναι συνεπής στις πληρωμές της.  Ο μοναδικός τρόπος να λυθεί αυτή η ιδιομορφία είναι να υπάρχει συγκεκριμένη ποινή για έκαστη περίπτωση παραβίασης.
Δηλαδή για την πρώτη φορά που  μια  ΠΑΕ θα είναι ασυνεπής θα  λαμβάνει προειδοποίηση.(περιπτωση ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ).
 Την δεύτερη απαγόρευση μετεγγραφών (εάν για παράδειγμα τον Ιανουάριο κάποια ΠΑΕ παρουσιάσει οφειλές – και αυτή είναι η 2η παραβίαση,  θα γνωρίζει ότι για την μετεγγραφική περίοδο του Αυγούστου δεν θα μπορεί να κάνει μετεγγραφές)
Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιτήρησης θα ισχύει αποκλειστικά για τις ΠΑΕ που δεν θα λάβουν την άδεια το 2015, δηλαδή εξ’ ορισμού προβληματικές ΠΑΕ και όχι για το σύνολο των ΠΑΕ της Football League.  Ο νέος πίνακας ποινών μπορεί να αναμορφωθεί ως εξής:
1η παραβίαση-προειδοποίηση (περιπτωση ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ)
2η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών-αποκλειστικά εγγραφή ποδοσφαιριστών από ακαδημίες.(περιπτωση ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ)
3η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς
4η παραβίαση-απογόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς
5η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα
Με το κλείσιμο του κύκλου (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016) η διαδικασία θα αρχίζει από την αρχή από το βήμα 2 (απαγόρευση μετεγγραφών) καθώς μειώνονται κατά μια οι ημερομηνίες ελέγχου.
ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.  ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Ο.Α. ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΝΤΟΣ  5 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ,
-  ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ  ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ.
- ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,  ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ,  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ,  ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ,  ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΙΝΕΣ.
SPORT BILL



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο παπαδακης λεει καποιο δημοσιευμα οτι δεν θα συμμετεχει στην προσπαθεια με τους 2 νεους επενδυτες.Ρε θα μας τρελλανουν οι γαυροι του κοντου; Η γυναικα του παπαδακη δεν ειναι αφεντικο της ομαδας; Τελικα οσο περνα ο καιρος οι κινησεις τους δειχνουν οτι ο κυγιας ειναι απο πισω, και τιποτα δεν εχει αλλαξει.Αγορασε ομαδα με τοσα χρεη ο παπαδακης και μετα απο 3 μηνες κανει πισω; Ποιον δουλευουν ολοι αυτοι;

RED BLACK BULL είπε...

Ελα ντε ?

sport bill

RED BLACK BULL είπε...

Ούτε σήμερα έγινε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών, όπου κατηγορούμενος ήταν ο Αλέξης Κούγιας για υπόθεση που αφορά στην πρώην ομάδα του, την Παναχαϊκή.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου 2016.

Ο κ.Κούγιας κατηγορείται για παραβίαση του Ν.2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών και του αθλητικού νόμου 2725/1999, καθώς η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν υπέβαλε 4 ισολογισμούς ως όφειλε.