Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΕΙ ......ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Για τις 4 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League την τρέχουσα σεζόν. Ο πρόεδρος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου ζήτησε την εξεύρεση συναινετικής λύσης, κάτι που συζητείται στο παρασκήνιο.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, στην οποία διεξήχθη η συνεδρίαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, με θέμα αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Από νωρίς στον χώρο βρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι ομάδων και από τις δύο επαγγελματικές Λίγκες της χώρας.
Κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης, το πρώτο που εξετάστηκε ήταν το αίτημα της Super League για εξαίρεση του μέλους του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, προερχόμενου από τη Football League, Γιώργου Σφυρή.
Η πλευρά της Super League επικαλέστηκε τον ποινικό κώδικα, ενώ η πλευρά της Football League ρώτησε εάν η διαδικασία προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ. Ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του, ο εκ των συνηγόρων της Football League έθεσε εμμέσως θέμα νόμιμης παρουσίας του νομικού συμβούλου της Super League, Γ, Οικονομάκη, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν στη σύνθεση του Τ.Δ.Δ.
Όσον αφορά τον πρόεδρο του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, απευθύνθηκε προς το ακροατήριο και πρότεινε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών, διότι η όποια απόφαση εκδοθεί θα αποτελέσει νομολογία για το μέλλον και θα τους δυσκολεύσει.
Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης είπε: "Ταλαιπωρούμαστε με αυτό το θέμα από τον Ιούλιο. Εμείς έχουμε κάνει ό,τι μας ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Έχουμε εξαντλήσει όλα μας τα περιθώρια...".
Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 4 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να εξεταστεί με πλήρη σύνθεση το αίτημα της Super League για την εξαίρεση του μέλους του μέλους του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, προερχόμενου από τη Football League, Γιώργου Σφυρή, επειδή τοποθετήθηκε δημοσίως σχετικά με την υπόθεση.
Στην ίδια ημερομηνία θα εξεταστεί και αίτημα από την πλευρά της Football League, που ζητεί να μην γίνουν δεκτές οι πρόσθετες παρεμβάσεις ομάδων της Super League, επειδή έγιναν προφορικά και ετεροχρονισμένα.
Υπέρ των θέσεων της Super League προσέφυγαν οι ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Λεβαδειακός, Άρης, ΑΕΛ Καλλονη, Βέροια, Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Πλατανιάς. Υπέρ των θέσεων της Football League προσέφυγαν οι ΠΑΕ Ηρακλής, Νίκη Βόλου, Κασσιόπη, Εθνικός Γαζώρου, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Πανηλειακός.
Πριν τη διακοπή του δικαστηρίου ο πρόεδρος ζήτησε και πάλι να βρεθεί συναινετική λύση, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να συζητείται μεταξύ των δύο πλευρών στο παρασκήνιο.
- Οπως καταλαβαινετε ειχα μαντεψει και αυτη την αναβολη. Παμε για τις ..μπουλες και βλεπουμε
SPORT BILL

Δεν υπάρχουν σχόλια: